ACCAP 7120+ Muurplantensysteem

Het ACCAP 7120+ Muurplantensysteem is een spouwmuurvulling voor kademuren. De spouwmuurvulling zorgt voor veranderde omstandigheden in de kademuur, waardoor versneld een natuurlijke muurplanten vegetatie ontstaat. Voor het grootste en snelste effect van het toepassen van ACCAP 7120+ Muurplantensysteem is ook het constructieve ontwerp van belang. Zie voor meer informatie onze oplossingen. Muurplanten vinden we voornamelijk op oude muren. Dit komt echter niet door de leeftijd van de muur maar door de veranderde omstandigheden in een muur welke de groei van muurplanten mogelijk maakt. De juiste groeiplaatsomstandigheden voor muurplanten creëren we met het ACCAP 7120+ Muurplantensysteem. Muurplanten zijn hierdoor niet enkel voorbehouden aan oude muren.

De wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd zijn verschillend. Dit is afhankelijk of de bouw van de kademuur onder ‘natte’ of onder ‘droge’ omstandigheden plaats vindt. GroeneKade heeft een methode om ACCAP in situ vloeibaar toe te passen en een gecombineerde variant met prefab ACCAP panelen. Met het vloeibaar toepassen wordt een maximaal contact bewerkstelligd met het metselwerk waardoor sneller resultaten worden behaald.

Een kademuur heeft diverse functies en moet bestand zijn tegen de omstandigheden langs het water. Eén van de omstandigheden kan zijn dat vaartuigen in botsing komen met de kademuur. De kademuur is als het ware de vangrail van de vaarwegen. De muur moet dus bestand zijn tegen een flinke stoot. Indien in uw situatie vaarverkeer aanwezig is, raden we u aan om te kijken naar het ACCAP Paneel 100 R1.

ACCAP 7120+ Muurplantensysteem tot momenteel de best beschikbare techniek om uw muur versneld toegankelijk te maken voor een natuurlijke muurflora. Diverse onderzoeken  bevestigen de meerwaarde van dit muurplantensysteem.

 

Voordelen ACCAP 7120+ Muurplantensysteem

  • Kan als combinatie zowel ‘in het natte’ als ‘in het droge’ worden toegepast.
  • Gebonden product, met hoge hechtingswaarde.
  • Smalle spouwen tot 4 cm zijn mogelijk.
  • Muur is versneld toegankelijk voor muurplanten, binnen 3-5 jaar.
  • Capillair (zuigkracht) tot 120 cm hoogte.