Met de wortel in de mortel

Een interessant artikel lezende over muurplanten zag ik de woorden combinatie van wortel en mortel. En dat geeft exact aan wat GroeneKade doet. Het combineren van wortelgroei in een muur. Daarbij moet u weten dat de wortels van veel muurplanten in of op de plek van de metselmortel groeien.

Ja ik hoor ze weer denken. Hoe kom je erbij om iets met muurplanten en kademuren te doen? Nou het antwoord is heel logisch, het is niet veel anders dan wat ik al vrijwel mijn hele werkzame carrière doe. Het combineren van groen met andere disciplines. En inmiddels is het voor mij geen nieuws meer. De eerste keer dat ik als landschapsingenieur betrokken werd bij het herstellen van groeiplaatsen voor muurvarens is inmiddels weer ca 10 jaar geleden.

Met de gedachte “Nooit gedaan dus ik denk dat het mij wel lukt” ben ik 10 jaar geleden begonnen om muurvegetatie op een andere manier te benaderen. Inmiddels zie ik dat mijn ideeën langzaam aan wortel schieten. Ook besef ik wederom dat ervaring de beste leerschool is. Na veel research en vallen en weer opstaan zijn we op het punt om de producten op de markt te brengen. Nu is het zo ver; de geïntroduceerde en doorontwikkelde producten en ideeën zijn ondergebracht in het bedrijf genaamd GroeneKade B.V.

We? Samen met een oud collega, welke ook al jaren nauw betrokken is bij mijn nieuwe ideeën vormen we samen GroeneKade. Joeri Faas en Werner Hendriks.

Ondanks dat we in de vele jaren veel geleerd hebben, zien we nog steeds mogelijkheden tot verbetering. Niet alleen in oplossingen maar zeker ook in de bewustwording van alle disciplines betrokken bij het herstel van onze mooie kademuren ten aanzien van groen. Met de wetenschap dat 2 meer weten dan 1, nodig ik ook alle geïnteresseerden uit om contact op te nemen.

 

Bedankt namens de muurplanten!