De muur vergelijken met een mobiele telefoon

Een andere kijk op nieuwe muur constructies. Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar als u het eenmaal ziet is het volkomen logisch. En snapt u waarom de constructie van muren ten aanzien van muurplanten veel verbetert kan worden.

Waarschijnlijk weet u het nog, de tijd dat de mobiele telefoon alsmaar kleiner en kleiner werd. De belangrijkste functie van de telefoon was telefoneren. Deze strategie werd plotseling losgelaten. De telefoon werden ineens weer veel groter. Weet u nog waarom? De telefoon werd ineens breder omdat de telefoon werd gecombineerd met een totaal andere functie, namelijk het internet. En telefoneren gaat nog steeds.

 

De relatie met onze muren

De muren zijn in de jaren alsmaar sterker en sterker geworden. De belangrijkste functie van een muur is de scheidende functie. Nu staan we op het punt dat de nieuwe muren een volkomen andere functie erbij krijgen. De muur moet toegankelijk zijn voor plantengroei. Dit staat recht tegenover de trend van een nog sterkere muur. Maar het is mogelijk, de muur moet weer toegankelijker worden zonder dat daarbij de andere functies verloren gaan. Dit is mogelijk maar vergt een omdenken bij de ontwerpers en constructeurs.

GroeneKade is deze transitie van omdenken reeds gestart en biedt nu diverse oplossingen. Gelukkig is de snelheid van veranderen niet zo snel als bij de mobiele telefoons. Muren hebben nu eenmaal een veel langere levensduur. Maar een beetje meer gas geven kan geen kwaad, veel kademuren staan op het punt om vervangen te worden.